gyik1

Miben különböznek a SEERGA által alkalmazott tanulási metodikák a hagyományostól?

 

A SEERGA által alkalmazott módszerek sikerének alapja az, hogy a tanulás leghatékonyabb folyamata egy olyan munka, melyet a „tudatos erőlködés” helyett a tudatalattid könnyedén végez el.

 A hagyományos, tudatos tanulás lassú, fáradságos, és a legtöbb esetben a ráfordított idő, energia, pénz, és megszerzett tudás szint összevetésében nem elég eredményes. Ráadásul az elszenvedett kudarcélmény lelkileg is megterheli az embert. A mentális terheltség a legnagyobb ellenfele a készségeink fejlődésének, sokan leginkább ezért nem fejezik be a hagyományos nyelvi kurzusokat, illetve a későbbiekben nem szívesen vágnak új dolgok elsajátításába sem. 

Minden ember, Te is rendelkezel azokkal az erőforrásokkal, melyekkel nyelvet, vagy bármely más tudást könnyedén sajátíthatsz el. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy segítségünkkel munkába állítod a tudatalattidat. Azonnali pozitív tanulási élményeid – és az általunk biztosított energia szint növelő kezelések – hatására megnövekszik mentális energiád, mely tovább turbózza az elsajátítás eredményességét, és az elsajátított nyelvi anyagot szinte azonnal képes leszel használni.

Hogyan működik ez? 

Nagyon régen ismert tény, hogy agyunk bizonyos frekvencia tartománya, az éberségi szint bizonyos sávja a legalkalmasabb az információ befogadásra. Ebben az ellazult, félig éber, és maximálisan a befogadásra koncentrált állapotban szinte zavartalanul működik az ún. fotómemóriánk, audiális memóriánk, és hosszú távú memória tartományaink szivacs módjára szívják be az információt. Ezután egy rövid és célirányos aktivizáló impulzus majdnem teljes mértékben felszínre emeli, aktivizálja az információt, melyet néhányszori használat után egy életre megjegyzünk. 

A SEERGA tanfolyam alatt ezt a folyamatot visszük veled végig újra és újra, témáról-témára, úgy, hogy folyamatosan, alkalmanként kapod memória szobánkban a rögzítendő tananyagot, majd speciális előhívó foglalkozáson keltjük életre és tesszük érthetővé és „beszélhetővé” számodra a nyelvi témát. 

Biztos, hogy mindig a megfelelő éberségi szinten vagyok memorizálás alatt? 

Igen, mivel erre megfelelő rendszereink vannak. Nem kell tudnod "meditálni" ahhoz, hogy ralxált állapotba kerülj, itt egy passzív, külső hatások által előidézett, kellemes ellazulás, úgynevezett passzív meditáció történik minden memorizáló órán.

Könnyű így memorizálni? 

Igen, kisgyerekként mindannyian rendelkeztünk ezzel a készséggel, melyet később mellőztünk a hagyományos tanulási metodika használata közben.

Felnőtt korunkra mindannyiunkban kialakultak helyes és helytelen tanulási vagy tanulási-lelki metódusok. Pl. a rövidtávú memóránkba próbálunk rögzíteni információkat – esetleg anélkül, hogy tudnánk, mit is teszünk éppen. Sokan mondjuk azt is, hogy „nem vagyok képes gyorsan tanulni”, „nincs nyelvérzékem”, „túlságosan elfoglalt és terhelt vagyok ahhoz, hogy odafigyeljek bármilyen új dologra”. A metodika alapja, hogy a helytelen, és eredménytelen tanulási és mentális rögzítések helyett újakat ad hallgatójának, és annak használatát megtanítja a gyakorlatban. A tanfolyamot megelőző módszertani felkészítő célja az, hogy felkészítse a hallgatót az új elsajátítás módszerére, élvezetére, ezzel biztosítva, hogy életének további részében sokkal hatékonyabban és gyorsabban tudjon bármit megtanulni, megjegyezni, összefüggéseket megérteni, gondolkodni. 

És közben megtanulsz egy nyelvet… 

A módszertani felkészítő alatt már a nyelvi anyagot sajátítod el, és a gyakorlatban teszteled új, eredményes tanulási metódusaidat, szokásaidat is. Kevéssé eredményes alkalmak, anyagrészek után a befogadási technikákat szakembereink segítségével újra gyakorlod, tovább csiszolod, majd az újabb sikerélmény után jöhet az újabb szókincs, és élethelyzet dialógusok memorizálása, aktivizálása, használata. 

Mennyi idő kell egy nyelv elsajátításához? 

Összesen - a Számodra kiválasztott módszertől függően - 60 vagy 70 óra végigélése alatt elsajátítasz 2 teljes kommunikációs szintnyi idegen nyelvi tudást, melyet addigra magabiztosan és élvezettel használsz. Ez azt jelenti, hogy pl. teljesen kezdő kommunikációs nyelvi szinted esetén alapszinten, vagy alapszintű tudásod esetén középszinten vagy képes kommunkálni, amennyiben a 60 vagy 70 órás kurzus-élményt „végigéled”. Ez a sikeresnek bizonyuló hagyományos kurzusok időráfordításánál kb. 7-szer gyorsabb haladást jelent. Fontos, hogy bármilyen magolás vagy házi feladat kizárt a SEERGA által alkalmazot módszereknél. Hogy mely szintről mely szintre jutsz el, a tanfolyam elején végzett szintfelméréskor derül ki. 

Mi biztosítja, hogy mindenki képes így tanulni? 

Semmi, mivel fiziológiai és hozzáállásbeli megfelelőség kell a teljes sikerhez, mely a lakosság néhány százalékában sajnos kizárja az eredményességet. A megfelelőség megállapítására előszűrést végzünk, és annak eredményétől függ, vállalunk-e garanciát vagy sem. Sikerrel használjuk a módszereket azoknál is, akik tanulási zavarokkal küzdenek. 

Mi garantálja, hogy ez a módszer hatásos? 

A SEERGA által alkalmazott módszer elemeinek hatásossága tudományosan igazolt. A módszer egyes részeivel Magyarországon működő nyelviskolák és alternatív nyelvi stúdiók eddig tízezernél több embert juttattak el a kívánt kommunikációs szintre. Egyes alternatív módszerek alkalmasak arra, hogy a tanulási idő egy részében megfelelően relaxált szinten tanuljon a hallgató, ezzel szemben a SEERGA által alkalmazott módszer azt biztosítja, hogy a tanulás megkezdésétől annak végéig folyamatosan az optimális éberségi szinten legyél, illetve a bevitt anyag közel 100%-a aktívvá is váljon. További biztosíték, hogy a SEERGA a módszertani felkészítés és az előhívás-aktivizálás lépéseiben minden eddig ismert előforduló esetre megoldással rendelkezik, hiszen közel kétezer tanfolyam folyt le eddig azért, hogy a metodika használatával szerződéses garanciát vállalhassunk az egy nyelvi szint növekedésre.

Mikor és hogyan jöhetek tanulni? 

Csak egyéni órák vannak, melyek időpontját Te határozod meg. Hétköznapokon 7 és 22 óra között, hétvégén 9 és 18 óra között találsz időpontokat. 

A SEERGA hallgatói helyei folyamatosan telítődnek. Ha fontos, hogy ne évek múlva, hanem garantáltan pár hónap alatt, és kedvező díjért cserébe juss hozzá a magabiztos nyelvtudáshoz, jelentkezz személyes igényfelmérésre a lenti elérhetőségeken, és vágj bele!

penzvisszafizetes_garancia_500

 

Szerződésben vállaljuk, hogy sikertelenség esetén visszafizetjük a tandíjat. Miért?

Mert: 

 biztosak vagyunk abban, hogy - amennyiben garanciális tanfolyamra szóló szerződést kötünk Veled - eléred a kívánt, eggyel magasabb tudás szintet - pl. alapról középszintre lépsz. Rendkívül gyorsan - módszertől függően 60 vagy 70 óra alatt. 


Szeretnél többet tudni a GYORS és GARANCIÁLIS tanfolyamokról?

A garancia felmérésreigényfelmérésre illetve INGYENES próbaórára időpontot adunk, ha szeretnéd:

Egyeztess időpontot MOST!

Visszahívunk,  ha ide klikkelsz! 

 

Telefonon itt érsz el minket: +36  70 454 68 76

(9 - 18 óráig, illetve visszahívunk)

 

 

Szeretném megismerni
a lehetőséget!

Kérdésed van?

Tel.: +36 70 454 68 76

info@seerga.hu


Címünk

Seerga Nyelvi Képzések

1132 Budapest, Nyugati tér 5.


Hírlevél feliratkozás